top of page

Modelbus RET 907 in schaal 1:87


Model links: originele uitvoering 1964, model midden: aangepaste versie begin jaren '70, model rechts: RET 907 na kopstaart botsing.

Zoals gezegd zitten we achter de schermen niet stil. Ondanks dat er niet direct aan de bus zelf gewerkt word, proberen we tussen de bedrijven door wel andere dingen te organiseren om geld voor de 907 binnen te kunnen halen. Zo is er door een initiatief van één van onze donateurs een gedetailleerde 3D tekeningen van de 907 gemaakt. Met deze tekeningen kunnen wij modellen laten 3D printen van de befaamde 'Hoogvliet bus' in schaal 1:87.


Achterzijde originele uitvoering RET 901 t/m 928.

Momenteel zijn de tekeningen gereed en staan de eerste paar proefmodellen in bestelling. Wanneer deze geheel naar wens en kwaliteit voldoen. Zouden we kunnen kijken de bussen op bestelling te kunnen laten maken. U kunt er dan voor kiezen om het model als bouwpakket die nog zelf nog bewerkt moet worden of als een kant en klaar model wilt kopen. Alle inkomsten hiervan komen ook weer ten goede voor de 907. Prijzen van de modellen worden later bekend gemaakt, wanneer we zeker weten dat de modellen in orde zijn en niet verder bewerkt hoeven te worden. In totaal zijn er drie verschillende versies van de RET 900 serie getekend:


  • Originele versie na aflevering 1964.

  • Versie na eind jaren '60, begin jaren '70 met aangepaste koelwater dop onder chauffeursraam, knipperlichten en spiegels.

  • RET 907 na kop staart botsing met RET 300 serie grill en omgedraaide achterlichten.

Interieur RET 901 t/m 928.
Voorzijde originele uitvoering RET 901 t/m 928.




10 weergaven
bottom of page